FunctieSenior Project Engineer
LocatieVelsen-Noord
Referentie3771
Beschrijving
Senior Project Engineer Mechanical Engineering

Wat ga je doen?

In de rol van Senior Project Engineer neem jij de lead in grotere projecten en zorg jij dat alle disciplines goed op elkaar aansluiten. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor je eigen werkpakket in de projecten. Dit is dan ook een mooie uitdaging wanneer je de rol project engineer bent ontstegen, en jij een volgende stap wilt maken richting een meer coördinerende rol, maar dan wel een rol, waarbij je de technische diepgang niet uit het oog verliest.

Het continue zoeken naar verbeteringen en het implementeren van verbeter- en vernieuwingsprojecten is een absolute voorwaarde om in de wereldtop mee te kunnen draaien.
Ons proces van staal maken is uniek in Nederland. De productieprocessen zijn specifiek ingericht op onze productieprocessen, met daar bij horende unieke installaties. Voor een goedlopende bedrijfsvoering zijn deze bedrijf kritische installaties van groot belang.
Wij werken bijvoorbeeld aan een duurzame wereld door als staalbedrijf een unieke installatie te ontwerpen en te bouwen die ruwijzer kan produceren met nog maar 50% van de normale CO2 uitstoot bij het produceren van ruwijzer. TATA Steel is hier in de voorloper in de staalwereld.


De projecten waar jij onderdeel van uit gaat maken, hebben betrekking op grote, complexe, vernieuwende en vaak bedrijf kritische productie-installaties.

Daarbij heb je als Lead Engineer de volgende verantwoordelijkheden:

Je stuurt de engineering integraal aan en verzorgt samen met je collega’s het ontwerp, zodat de installaties “fit for purpose” zijn
Je geeft ontwikkeladviezen, zodat (nieuwe) kennis optimaal ingezet wordt ter verbetering van de bedrijfszekerheid van installaties
Als Senior Project Engineer lever je vanaf het begin tot eind een bijdrage aan veelzijdige projecten.
Je verantwoordelijkheid strekt zich uit van de study, design & build fase tot en met de commissioning- en nazorgfase.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur richting Werktuigbouwkunde en/of vergelijkbare technische studierichting.
Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring in multidisciplinaire projecten met de focus op mechanical engineering.
Je bent gewend om te opereren in een projectmatige omgeving, waarin jij de coördinatie van diverse multidisciplinaire teams op jou hebt genomen.
Je analytisch vermogen stelt je in staat om technische problemen goed te doorgronden door de juiste vragen te stellen om vervolgens de partijen aan te sturen die het probleem gaan oplossen.
Je bent zelf startend en vaardig in plannen en organiseren.
Om te kunnen communiceren en samenwerken met jouw collega’s en leveranciers beschik je over een goede beheersing van de zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
Je bent sociaal en communicatief vaardig, klant- en resultaatgericht, analytisch en initiatiefrijk

Wat bieden wij jou?

Je komt werken bij een wereldspeler in de staalindustrie met een zeer open cultuur
Je kunt het verschil maken door het succesvol realiseren van veranderingen op het gebied van duurzaamheid of technologie
Je krijgt volop doorgroeimogelijkheden binnen TATA Steel
Je ontvangt naast een variabele winstdeling een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
Je krijgt minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen
Je komt te werken in een bedrijf waar gestreefd wordt naar een gezonde balans tussen werk en privé.

Wat is jouw werkomgeving?

In deze functie werk je binnen Projects & Technical Consultancy (PTC), het interne ingenieursbureau van TATA Steel. De ruim 200 hoogopgeleide projectleiders, engineers en technisch specialisten van ons ingenieursbureau leveren projectmanagement en diensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis. Wij leveren onze diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van productie-installaties van TATA Steel in IJmuiden waar jij vanaf het begin af aan nauw betrokken bent.
*
*
*
* Verplichte velden