Functie2 Arbeidshygienisten (waarvan Een Met Toxicologische Achtergrond) Health, Safety
LocatieVelsen-Noord
Referentie3768
Beschrijving
Wat is jouw werkomgeving?
De afdeling Health, Safety en Environment (HSE) beoordeelt, bewaakt en bevordert, in nauwe samenwerking met haar stakeholders, de license to operate op het gebied van Health, Safety en Environment voor Tata Steel in IJmuiden.

Wat ga je doen?
Bij de afdeling HSE werken ongeveer 90 werknemers, verspreid over Health, Safety en Environment. De afdeling HSE staat momenteel voor verschillende uitdagingen. Voor een kortdurende project zijn wij op zoek naar twee enthousiaste arbeidshygiënisten waarvan een met een toxicologische achtergrond die met een van de volgende onderwerpen aan de slag gaat:

Beoordeling stoffen
Voor deze opdracht is het de bedoeling dat gevaarlijke stoffen en producten die bij de verschillende werkeenheden gebruikt worden en waaraan medewerkers kunnen worden blootgesteld in kaart worden gebracht en modelmatig worden beoordeeld. Het model dat hiervoor zal worden gebruikt is o.a. “Stoffenmanager”. De focus ligt in eerste instantie op alle CMR-stoffen, maar ook alle andere gevaarlijke stoffen moeten worden beoordeeld. Mocht blijken dat dat Stoffenmanager niet het geschikte model is dan kan het toepassen van andere modellen zoals ART of het uitvoeren van metingen tot de opties behoren.

Naast het invoeren van product, stof data en product/stof-activiteit combinaties in de modellen zal je ook op locatie onderzoek moeten doen naar het gebruik van die producten en stoffen bij de betreffende werkeenheden.

Voor het toetsen van geschatte concentraties zijn grenswaarden noodzakelijk. Niet voor alle stoffen is het eenvoudig een grenswaarde vast te stellen. Het afleiden van deze grenswaarde op basis van literatuur gegevens (proefdierstudie) behoort ook tot de opdracht. Belangrijk hiervoor is dan dat de arbeidshygiënist die dit gaat doen een toxicologische achtergrond heeft.

Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig aan een van deze onderzoeken werkt.

Herken jij jezelf hierin?

Ben jij een arbeidshygienist en lijkt het jou een uitdaging om aan de slag te gaan met een van de bovengenoemde onderwerpen? Lees dan snel verder!

We zijn op zoek naar iemand die kennis heeft van chemische stoffen, daarnaast is het van belang dat je je kunt vinden in onderstaande kenmerken:

- Je hebt een hbo opleiding, in de richting van arbeidshygiëne (toxicologie)
- Je bent de Nederlandse taal machtig in woord en geschrift
- Je vindt het fijn om in een team te werken
- Je bent flexibel en je kunt met verschillende lagen in de organisatie communiceren
- Je bent communicatief vaardig
- Je bent zelfstandig en neemt eigen initiatief
- Je hebt interesse in een van de onderwerpen
- Je hebt enige kennis van IT systemen en kunt projectmatig werken
*
*
*
* Verplichte velden