FunctieProject Engineer
LocatieVelsen-Noord
Referentie3763
Beschrijving
Wat ga je doen?

Als Project Engineer Civiel werk je zelfstandig binnen multidisciplinaire technische projecten. Gedurende zowel de voorbereidings- als realisatiefase ben je verantwoordelijk voor techniek, budget en tijd binnen jouw vakgebied. Binnen het projectteam ben jij dé deskundige op het gebied van civiele beton- en staalconstructies. Je maakt de renovatie- en nieuwbouwprojecten van A tot Z mee: van studie, via ontwerp, specificatie en aanbesteding naar begeleiding van de bouw. Binnen PTC zijn de technische disciplines georganiseerd naar de behoefte van onze interne klanten. Het werken voor de fabrieken in de keten van het proces van staal maken is vergeleken met ander ontwerpwerk net wat complexer en altijd bedrijf kritisch en uitdagend. Veelal moeten er tijdens een korte periode van stilstand zeer complexe taken worden uitgevoerd. Als Project Engineer Civiel heb je hierin een veelzijdige rol waarbij je zowel technisch adviseur als troubleshooter bent. Enige stressbestendigheid tijdens dit proces is essentieel. Jouw kerntaken bestaan uit: Het samenstellen en vastleggen van het programma van eisen op jouw vakgebied Het leveren van vakinhoudelijke input bij het opstellen van project- en investeringsvoorstellen ten behoeve van de fabrieken Het uitbesteden van ontwerp- en tekenwerk, opstellen van technische specificaties en het beoordelen van offertes aannemers Het beoordelen van technische ontwerpen en berekeningen Het coördineren van firma’s tijdens de uitvoering, inclusief afname en nazorg Het aantrekkelijke van deze functie is dat het civieltechnische deel onderdeel uitmaakt van een groter geheel, je met meerdere multidisciplinaire projecten in verschillende projectfases te maken hebt, en de werkzaamheden zowel op kantoor als on-site IJmuiden plaatsvinden.

Herken jij jezelf hierin?

Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau richting Civiele Techniek of gelijkwaardig.
Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen multidisciplinaire projecten.
Je beschikt over brede kennis van de civiele techniek.
Je hebt constructieve kennis om ontwerpen en berekeningen te kunnen beoordelen .
Ervaring in een coördinerende rol in engineering en/of aanbesteding is een pre.
Je kunt goed samenwerken en bent communicatief vaardig, je weet te plannen en organiseren.
Je opereert vanuit proactief vakmanschap en een positief kritische grondhouding en bent tevens in staat om draagvlak te creëren voor jouw ideeën.

Wat is jouw werkomgeving?
Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie installaties van Tata Steel IJmuiden. De afdeling Civiel bestaat uit 12 engineers met een specifieke focus binnen de technische projecten op vraagstukken van Civieltechnische aard. Je kunt hierbij denken aan de nieuwbouw en renovatie van veelal zware beton- en staalconstructies, kraanbanen, machinefunderingen, hallen en kades.
*
*
*
* Verplichte velden