FunctieSenior Technisch Adviseur Bruggen En Viaducten
LocatieUtrecht
Referentie3759
Beschrijving
Functieomschrijving

Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging. We zien dit als een kans om onze infrastructuur meteen veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken. Dat vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis. Als senior adviseur lever jij een wezenlijke en sturende bijdrage aan de aanleg en onderhoud van bruggen en viaducten door heel Nederland.

Specialistische kennis van bruggen en viaducten is in alle fases van aanleg en onderhoud essentieel. Deze kennis is de laatste jaren nog belangrijker geworden voor Rijkswaterstaat om een betrouwbare opdrachtgever te kunnen zijn in de samenwerking met de markt. Als technisch adviseur weet jij op basis van je kennis en ervaring exact waar en wanneer risico's kunnen optreden in zowel ontwerp als uitvoering en weet je dit op de juiste momenten en wijze in te brengen. Zo toets je o.a.de haalbaarheid van plannen, analyseert inspectieresultaten en specificeert de benodigde functies en systemen in contracten. Op basis van je kennis beoordeel je het ontwerpproces en de -oplossingen van de opdrachtnemer en de uitvoering van de bouw. Bij projecten ben je dan ook het aanspreekpunt voor advies over de constructieve veiligheid van bruggen en viaducten voor de projectorganisatie en gesprekspartner voor de opdrachtnemer(s).
Binnen het team van technisch adviseurs vervul jij bovendien voor bruggen en viaducten een voortrekkersrol en adviseer je over de projecten heen over o.a. nieuwe ontwikkelingen, trends en verbetervoorstellen. Je werkt aan het toepassen van kaders, richtlijnen en normen en de verbetering daarvan. Ontwikkelingen binnen je vakgebied volg je op de voet en je stuurt daarop. Daarvoor gebruik je zowel je in- als externe netwerk.

Als collega bij Rijkswaterstaat lever je een belangrijke bijdrage aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland voor nu en in de toekomst. Dit doe je vanuit een uitdagende rol als opdrachtgevende partij, in samenwerkingsrelaties met andere overheden in projecten of met onderzoeksinstellingen (zoals TNO, TU's, Deltares). Binnen Rijkswaterstaat wordt je inbreng voor verbeterinitiatieven gewaardeerd en ruimte geboden aan uitvoering van initiatieven die bijdragen aan de opgave van Rijkswaterstaat. Daarbij is ook oog voor jouw persoonlijke ambitie en voorkeur met betrekking tot inzet en werkduur.

Een aantal concrete voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn:
- Bijdrage aan het onderzoeksprogramma Vervanging en Renovatie: als senior bruggen stuur je op de onderzoeken die elders gedaan worden, om onze vervangingsopgave zo goed mogelijk in beeld te houden en waar mogelijk te verbeteren. De uitkomsten hiervan vertaal je naar maatregelen/conclusies en je zorgt voor de inbedding hiervan in de organisatie met de betreffende collega's.
- Begeleiden herberekeningen bruggen naar aanleiding van het onderzoeksprogramma Vervanging en Renovatie en/of voor concrete bruggen die al in het uitvoeringsprogramma V&R zitten.
- Senior adviseur bruggen in technische teams van aanlegprojecten, met specifieke inhoudelijke (constructeurs)kennis. Voorbeelden van dit soort projecten zijn: Zuidasdok, A27hoho, etc

Functie-eisen
Werk- en denkniveau
" Master/doctoraal - WO

Kennis en ervaring
" Je hebt een HBO-diploma civiele techniek en minimaal vijf jaar werkervaring op het gebied van bruggen en viaducten.
" Je hebt bij voorkeur ervaring met systems engineering en systeemgerichte contractbeheersing.
" Je hebt ruime specialistische kennis van betonnen bruggen.
" Je hebt kennis van de relevante normen en richtlijnen op het gebied van bruggen en viaducten.
" Je beschikt over een voor je vakgebied relevant netwerk.
" Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Aanvullende informatie:

Standplaats: Utrecht (met inzet op projecten door heel Nederland)

Organisatieonderdeel:
*
*
*
* Verplichte velden