FunctieSenior Technisch Adviseur Bruggen En Viaducten
LocatieUtrecht
Referentie3753
Beschrijving
Senior technisch adviseur bruggen en viaducten Schaal 12
Functieomschrijving
Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging. We zien dit als een kans om onze infrastructuur meteen veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken. Dat vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis. Als senior adviseur lever jij een wezenlijke en sturende bijdrage aan de aanleg en onderhoud van de bruggen en viaducten door heel Nederland.

Specialistische kennis van bruggen en viaducten is in alle fases van aanleg en onderhoud essentieel. Die lever jij als adviseur, waarbij je een adviserende rol vervult binnen projectteams. Jouw inhoudelijke bijdrage is van essentieel belang voor het succes van de projecten. Je toetst de haalbaarheid van plannen, analyseert inspectieresultaten en specificeert de benodigde functies en systemen in contracten. Daarnaast toets je op basis van risico's het ontwerpproces en de -oplossingen van de opdrachtnemer en de uitvoering van de bouw. Binnen het team van technisch adviseurs vervul jij voor bruggen en viaducten een voortrekkersrol en je adviseert over de projecten heen. Je werkt aan het toepassen van kaders, richtlijnen en normen en de verbetering daarvan. Bij projecten ben je het aanspreekpunt voor de projectorganisatie en gesprekspartner voor de opdrachtnemer(s). Ontwikkelingen binnen je vakgebied volg je op de voet en je stuurt daarop. Daarvoor gebruik je zowel je in- als externe netwerk.

Met de andere specialisten neem jij het voortouw om kennis te delen en samen de gevraagde expertise, op alle projecten die dit nodig hebben, te leveren. Ook creƫer je draagvlak voor (proces)verbeteringen. Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland en draag je bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten.

Een aantal concrete voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn:
- Bijdrage aan het onderzoeksprogramma Vervanging en Renovatie: als senior bruggen stuur je op de onderzoeken die elders gedaan worden, om onze vervangingsopgave zo goed mogelijk in beeld te houden en waar mogelijk te verbeteren. De uitkomsten hiervan vertaal je naar maatregelen/conclusies en je zorgt voor de inbedding hiervan in de organisatie met de betreffende collega's. Zowel voor staal, als voor werktuigbouwkunde als voor beton zoeken we hier nog deskundige seniors om dit aan te sturen.
- Begeleiden herberekeningen bruggen naar aanleiding van het onderzoeksprogramma Vervanging en Renovatie en/of voor concrete bruggen die al in het uitvoeringsprogramma V&R zitten.
- Senior adviseur bruggen in technische teams van aanlegprojecten, met specifieke inhoudelijke (constructeurs)kennis. Voorbeelden van dit soort projecten zijn: Zuidasdok, A27hoho, etc

Functie-eisen
Werk- en denkniveau
" Master/doctoraal - WO

Kennis en ervaring
" Je hebt een wo-diploma civiele techniek en minimaal vijf jaar werkervaring op het gebied van bruggen en viaducten.
" Je hebt bij voorkeur ervaring met systems engineering en systeemgerichte contractbeheersing.
" Je hebt ruime specialistische kennis van betonnen of (beweegbare) stalen bruggen.
" Je hebt kennis van de relevante normen en richtlijnen op het gebied van bruggen en viaducten.
" Je beschikt over een voor je vakgebied relevant netwerk.
" Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Standplaats
Utrecht (met inzet op projecten door heel Nederland)
Organisatieonderdeel RWS Grote Projecten en Onderhoud
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B ku
*
*
*
* Verplichte velden