FunctieSystems Engineer
LocatieUtrecht
Referentie3750
Beschrijving
Opdracht:

Adviseren o.h.g.v. Inkoop en contract-management

Opdrachtomschrijving

Als adviseur 'inkoop en contracten' ben jij binnen Rijkswaterstaat expert op het gebied van inkoop en contracten voor Aanleg en Onderhoud. Jij bent in deze functie verantwoordelijk voor de sturing en beheersing van het gehele inkoopproces bij de voorbereiding en aanbesteding van contracten. Daarnaast geef je tijdens de uitvoering van contracten advies over hoe je met wijzigingsvoorstellen en/of claims omgaat.

Dit doe je aan de hand van inkoopstrategieen en vigerende kaders uit wet- en regelgeving. Je hebt kennis van de GWW-markt en kunt marktscans uitvoeren. Je analyseert risico's, adviseert hierover naar betrokkenen voordat een contract wordt afgesloten en ziet erop toe dat bij contracten is voldaan aan de randvoorwaarden, zoals afspraken met de omgeving en opdrachtgever. De projecten of contracten waar jij aan werkt kenmerken zich door enig afbreukrisico.

Je werkt nauw samen met jouw collega's. Je kent de ins & outs van het hele proces van inkoop- en contractmanagement binnen de publieke sector. Je overlegt over het opstellen van het contract met de projectteamleden en deskundigen uit verschillende disciplines. Verder lever je een aantoonbare bijdrage aan kwaliteitsborging.

Functie-eisen

Werk- en denkniveau

" HBO/WO

Kennis en ervaring

" Je hebt affiniteit met de GWW sector;

" Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare kennis en relevante ervaring met het begeleiden van de uitvoering van contracten op het gebied van civiele techniek en industriële automatisering.

" Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met het werken op objecten waar probabilistisch onderhoud wordt uitgevoerd o.b.v. faalkansmanagement.

" Je hebt actuele kennis van het inkoopproces Rijkswaterstaat

" Inhoudelijke kennis in relatie tot relevante contractvormen (D&C, ingenieursdiensten, prestatiecontracten) en voorwaarden (UAV-GC, ARVODI).

" Je hebt kennis en actuele ervaring van SCB.

" Ervaring met een OMS (OnderhoudManagementSysteem) is een pré.

" Ervaring met het werken op een primaire waterkering heeft een pré.

" Je hebt de VCA-VOL opleiding met succes afgerond.

Standplaats

Rotterdam en Hoek van Holland

Organisatieonderdeel RWS Programma's, Projecten en Onderhoud

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

PPO is een organisatie die programma's en projecten realiseert, en daarbij intensief samenwerkt met anderen en zijn resultaten elke dag verbetert. Het publiek, de politiek en onze interne en externe partners merken dat en waarderen ons als effectieve en efficiënte projectmanager, intern opdrachtnemer en extern opdrachtgever met hoogwaardige kennis en ervaring.

PPO voert de productieopgave van RWS uit in opdracht van de regio's. PPO doet dit voor programma's, D&C projecten die kleiner zijn dan circa € 65 miljoen, prestatiecontracten en overige onderhoudsprojecten.

PPO werkt nauw samen met het organisatieonderdeel Grote projecten en onderhoud (GPO). Beiden zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.

De afdeling - Inkoop- en contractmanagement

Je bent onderdeel van de directie Inkoop- en contractmanagement.

Bijzonderheden

Je bent onderdeel van het PPO projectteam WNZ AB keringenteam 1 en werkt hierin nauw samen met de beheerder van de objecten Maeslant- en Hartelkering van de regionale directie West-Nederland Zuid. Het keringenteam 1 voert het vaste en variabele onderhoud uit aan de beide keringen. De aard van de onderhoudswerkzaamheden betreft de aspecten civiele techniek, elektrotechniek, industriële automatisering en werktu
*
*
*
* Verplichte velden