FunctieSr. Adviseur Ruimtelijke Ordening
LocatieAmstelveen
Referentie3746
Beschrijving
Opdrachtomschrijving

Amstelveen staat voor een omvangrijke omwenteling als het gaat om de opgave voor vernieuwing van de stad. Lag vroeger de focus op omvangrijke uitleglocaties voor woningbouw, nu verschuift de aandacht naar herontwikkeling en transformatie van de bestaande stad. De missie van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling is te zorgen voor een goed ingerichte ruimte in Amstelveen en Aalsmeer waar mensen zich thuis voelen om te wonen, te werken en te verblijven. De afdeling Stedelijke ontwikkeling wil met een slagvaardige en resultaatgerichte kernorganisatie ontwikkelingen initiëren en faciliteren.De belangrijkste taken zijn:

- Het opstellen van de toelichting en regels van bestemmingsplannen, het behandelen van inspraakreacties en zienswijzen, het vertegenwoordigen van de gemeente in rechte en het verzorgen van de procedure om te komen tot vaststelling van de plannen.
- Het voeren van overleg met en het adviseren van projectmanagers en andere medewerkers, wethouder, belanghebbenden en externe instanties.
- Het inbrengen van juridische en ruimtelijke ordeningskennis en het geven van deskundige adviezen in relatie tot wetgeving en het beleid op het gebied van ruimtelijke ordening.
- Het adviseren en integraal behandelen van verzoeken van particulieren over ruimtelijke en functionele mogelijkheden die niet passen in vastgesteld beleid (c.q. bestemmingsplannen).
- Het procesmatig begeleiden van de totstandkoming van bouwplannen.


In verband met een interne doordetachering is er tijdelijk personele capaciteit nodig op de afdeling.

De opdracht loopt 31 december 2018 en er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.
Kandidaatomschrijving

De Senior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling:
- Beschikt over een afgeronde WO-opleiding in de richting van bestuursrecht/omgevingsrecht of planologie/sociale geografie.
- Heeft minimaal 3 jaar werkervaring als senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente.
- Heeft ervaring met het zelfstandig opstellen van bestemmingsplannen en begeleiden van bouwplannen.
- Heeft ervaring met het softwarepakket RO-totaal.

Competenties

- Samenwerken
- Bestuur sensitiviteit
- Zelfstandigheid
- Besluitvaardig
- ResultaatgerichtBovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de aanvraag af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd.

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

De aanvang van de opdracht is per zo snel mogelijk.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn.

Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer.

Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.
Gespreksplanning
De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden gevoerd op 9 juli tussen 11.00-13.00 uur.
*
*
*
* Verplichte velden