FunctieMaintenance Engineer
LocatieDiemen
Referentie3738
Beschrijving
Vacaturenaam
Maintenance engineer

Status
Open
Afdelingsinformatie
Binnen GVB verzorgt het bedrijfsonderdeel Railmaterieel, met 300 medewerkers, het technisch onderhoud, de revisie en modificaties van trams en metro’s. De vloot bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen, verdeeld over zeven typen, variërend van 40 jaar oude voertuigen tot de meest moderne metro’s. Vanuit uitdagende klanteisen focust Railmaterieel zich op een optimale performance van het bestaande voertuigenpark in termen van betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud baarheid en veiligheid tegen een concurrerend kostenniveau. Binnen Railmaterieel is de afdeling Technisch Beheer verantwoordelijk voor het tactisch onderhoud van de voertuigen. Daarnaast ontwikkelt en bewaakt de afdeling het modificatieprogramma. De uitvoering daarvan wordt belegd bij een hoofdwerkplaats voor het groot onderhoud en twee lijnwerkplaatsen voor kortdurend onderhoud. Daarnaast ondersteunt de afdeling de werkplaatsen met technisch onderzoek en advisering, de centrale productieplanning, configuratiebewaking, technische opleidingen, productiemiddelenbeheer, documentatie en kwaliteitscontrole.
Voor de versterking van het Tram engineeringsteam binnen de afdeling Technisch Beheer zijn wij op zoek naar een gedreven Maintenance Engineer.

Let op:
Dit betreft een deta-vast aanvraag. Kandidaten moeten dus binnen de salarisschaal van de functie passen. Arbeidsvoorwaarden;
- Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.575,-.
- ca 21 vrije dagen per jaar (afhankelijk van je leeftijd)
- Een 13e maand.
- Tegemoetkoming in de ziektekosten.
- Gratis reizen met GVB-tram, -bus, -metro en -veerpont.
- Studiefaciliteiten, waardoor je kunt blijven groeien.


Functieomschrijving
Als Maintenance Engineer ontwikkel en bepaal je de inhoud van het onderhoudsprogramma voor (een deel van) de vloot. Je stelt de onderhoudsconcepten (risico gestuurd onderhoud) op en legt de daaruit volgende onderhoudsplannen vast. Je draagt zorg voor alle data- en informatie ten aanzien van de voertuigen, inclusief montagewerkbeschrijvingen. Je bent dé vraagbaak voor onderhoudsvraagstukken. Je neemt deel in multidisciplinaire (project)teams die zich bezighouden met modificaties.
Je treedt in overleg met externe partijen zoals leveranciers en adviseurs. In deze sleutelfunctie lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de doelstellingen van de afdeling Railmaterieel op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoud baarheid, veiligheid en kosten. Je specifieke taken en verantwoordelijkheden zijn het:
- Op- en bijstellen van onderhoudsconcepten en plannen;
- Calculeren, ontwerpen en implementeren van voertuigmodificaties;
- Bijhouden van kwalitatief goede assetdata- en informatie;
- Vaststellen welke kritische reserve-onderdelen en andere benodigde materialen nodig zijn;
- Vakinhoudelijk aansturen van een of meerdere (interne) verbeterteams;
- (Mede) opstellen van Programma van Eisen bij de aanschaf en levering van nieuw materieel.

Functie-eisen
De ideale kandidaat is in het bezit van een afgerond HBO-diploma richting onderhoudsmanagement of een technische specialisatie (Bij voorkeur elektro of mechatronica achtergrond). Je hebt relevante kennis en ervaring met het ontwikkelen van onderhoudsconcepten, bij voorkeur voor bewegend materieel. Je bent een pragmatische zelfstarter. Je hebt een goed analytisch inzicht. Je durft je onafhankelijk op te stellen maar bent van nature een teamspeler, bewust van je rol in het team van de Vlootmanager naast de Reliability Engineers, collega Maintenance Engineers en Technisch Ondersteuners. Daarnaast beschik je over:
- relevante kennis van en/of ervaring met moderne onderhoudsconcepten en technieken (RAMS, RCM II, RBM, LCM, FTA, RCA, FME(C)A, MSG3);
- ervaring met MS-Office, SAP of vergelijkbare CMMS is een pre;
- een VCA-certificaat (is een pré);
- de bereidheid tot volgen van interne opleidingen;
- een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en/of Duitse taal.
*
*
*
* Verplichte velden