FunctieBeheerder Kranen, Takels En Hijsgereedschappen
LocatieVelsen-Noord
Referentie3730
Beschrijving
Functieomschrijving:
Ons leuke team van 15 specialisten doet het beheer (operationeel en tactisch) van de kranen, takels en hijsgereedschappen van ongeveer 13 verschillende fabrieken op het terrein van Tata Steel IJmuiden. Je staat voor de gave uitdaging om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van kranen, takels en hijsgereedschappen verder te verbeteren en te waarborgen. Dit doe je door middel van het inschatten, uitwerken en plannen van benodigd onderhoud en keuringen. Je bent daarmee verantwoordelijk voor een effectief onderhoudsproces voor jouw werkgebied. Het leuke aan deze functie zijn de diverse mensen in jouw werkgebied waar jij continu contact mee hebt. Dit zijn veelal productie- of techniekafdelingen binnen de fabrieken.

Daarnaast begeleidt je ook externe firma's die delen van het onderhoud uitvoeren. Een echte spin in het web dus! Tussen de opdrachtgevers en de werkplaats. Onderdeel van de taken van een Beheerder zijn het uitwerken van de werkzaamheden in het kader van het reguliere onderhoud zoals verplichte inspecties en keuringen, smeerbeurten e.d. tot concrete werkopdrachten voor degenen die die werkzaamheden daadwerkelijk moeten uitvoeren.

Voorts het bewaken van die eerder uitgewerkte opdrachten voor wat betreft de tijdsbesteding, de kwaliteit en het financiële aspect. Daarnaast het uitschrijven van de werkvergunningen voor de werkzaamheden die op locatie plaatsvinden. Alsmede het toezicht houden dat alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd en dat het werk ook echt wordt uitgevoerd zoals dat van tevoren is afgesproken.

Daarnaast zal de Beheerder, indien er wijzigingen zijn in materialen – bijvoorbeeld omdat die niet meer leverbaar zijn – daarvoor vervangende materialen zoeken en deze nieuwe materialen vervolgens verwerken in de SAP- database, tekeningen en de onderhoudsplannen volgens de door Tata-werkwijze. Een mooie mix van bureauwerk en op pad gaan naar de opdrachtgevers/werkeenheden. Jouw hogere doel is het steeds verder verhogen van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de kranen, takels en hijsgereedschappen!

Functie-eisen
Om deze verantwoordelijke maar ook enorm leuke functie goed in te kunnen vullen:

Heb je een volwaardig afgeronde MBO-4 opleiding, liefst richting werktuigbouwkunde of eventueel Elektrotechniek
Ben je op de hoogte van onderhoudsmethoden en kun je werken met onderhoudsplanningen
Ben je een teamspeler met goede contactuele eigenschappen (zowel in woord als in schrift)
Vind je het leuk om regelmatig pro-actief naar jouw interne 'klanten' toe te gaan
Heb je minimaal de basisvaardigheden met MS Office (Word/Excel) pakketten
Ben jij bij voorkeur bekend met het werken met SAP
Heb jij bij voorkeur ervaring met onderhoud van kranen, takels en hijsgereedschappen
Ben je bekend met planmatig onderhoud maar kun je ook goed met ad-hoc situaties omgaan
Heb je geen hoogtevrees
Ben je een echte teamplayer en gewend samen te werken binnen een gedreven en gemotiveerd team
*
*
*
* Verplichte velden