FunctieSenior Projectmanager Tata Steel Packaging
LocatieVelsen-Noord
Referentie3729
Beschrijving
Functieomschrijving

Als Senior Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van multidisciplinaire investeringsprojecten aan kritische installaties van Tata Steel Packaging. Je bent betrokken bij de oriëntatiefase van nieuwe, nog te ontwikkelen projecten. Je opereert zelfstandig in zowel de planfase als tijdens de uitvoeringsfase. Je werkt samen met verschillende vakdisciplines, zoals elektrotechnici, werktuigbouwkundigen, civiel- en hydrauliek specialisten, procestechnologen en research.

De projecten waar je verantwoordelijk voor wordt kenmerken zich door complexiteit en afbreukrisico. Hieronder vallen het vervangen van een besturing van een bestaande lasmachine, het installeren van twee nieuwe staalplaat oprollers en het plaatsen van een walsenslijpbank.

Jij hebt de volgende kerntaken:

Ontwikkelen van projectvoorstellen met een hoge mate van complexiteit.
Opstellen van projectplannen met alle partijen uit de verschillende vakdisciplines en met tegenstrijdige belangen.
Voorzien van knelpunten bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen; het opstellen van technische en procesoplossingen, rekening houdend met zowel productiebelang als met projectbelang.
Realiseren van investeringsprojecten, rekening houdend met kritische succesfactoren als budget, project scope, tijd, projectorganisatie, kwaliteit, veiligheid en informatie.


Het aantrekkelijke van deze functie is dat je met tastbare vernieuwende techniek bezig bent, dichtbij de eindklant staat, jouw projecten van A tot Z meemaakt, en opereert vanuit een hecht en informeel team.Functie eisen

Door de unieke en uitdagende werkomgeving vragen we wel wat van je, daarom:

heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, of vergelijkbaar
heb je minimaal 10 jaar ervaring als Senior Projectmanager en ben je gewend om functioneel leiding te geven in een matrixstructuur in een productieomgeving en tot resultaten te komen
opereer je vanuit een pragmatische inslag en heb je een passie voor techniek. Jouw ervaring met een industriële omgeving is zeer gewenst
vormt jouw ervaring met Prince2 een pre
ben je sociaal en communicatief sterk en weet je zowel te schakelen met de werkvloer als het management
beschik je over goede kennis van de Engelse en bij voorkeur ook de Duitse taal
ben je bereid om incidenteel te reizen


Wat is je werkomgeving?


Tata Steel Packaging produceert hoogwaardig verpakkingsstaal voor diverse klanten in de wereld. Bij Packaging doorloopt warmgewalste band een volledig productieproces (beitsen koudwalsen gloeien nawalsen vertinnen en nabewerken) om tot het door de klant gewenste product te komen. Tata Steel Packaging is opgedeeld in 7 werkgebieden die elk integraal resultaatverantwoordelijk zijn voor veiligheid milieu en het behalen van de juiste kwaliteit en kwantiteit.


Over Tata Steel

Tata Steel Europe is een van de grootste staalproducenten van Europa, met staalbedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en productievestigingen in heel Europa. Wij leveren hoogwaardige staalproducten aan veeleisende marktsectoren, waaronder de automobielindustrie, bouw-, energie- en verpakkingssector, producenten van hijs-, mijnbouw- en grondverzetmachines en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Wij willen voorop lopen in wat we doen en werken daarbij actief samen met onze klanten om nieuwe staalproducten te ontwikkelen, die hen concurrentievoordeel opleveren. Bij Tata Steel werk je in een technische productieomgeving met een rijke historie en krijg jij de gelegenheid om het verschil te maken. We vragen je slimme dingen te doen en verantwoordelijkheid te nemen. Met de eigen Tata Steel cao bieden wij je een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Niet voor niets is Tata Steel al jaren één van de beste industriële werkgevers van Nederland. Onze cultuur is open, direct en sociaal wat zich vertaalt in een prettige werksfeer waarbij het behalen van resultaten belangrijk is.

De Tata Steel Group is e
*
*
*
* Verplichte velden